ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ COVID-19
Οι παραγγελίες αποστέλλονται κανονικά. Παραλαβή από το κατάστημα, μόνο κατόπιν ραντεβού.  Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Όροι Χρήσης & Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Σκοπός της παρούσας είναι η ενημέρωση σας σχετικά με το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει η επιχείρησή μας από εσάς, τους σκοπούς και τους τρόπους επεξεργασίας τους, την προστασίας τους, και τα δικαιώματά σας έναντι αυτής της επεξεργασίας, η οποία σε κάθε περίπτωση διενεργείται με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο, καθώς και η ενημέρωσή σας σχετικά με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της ιστοσελίδας μας και των όρων χρήσης.

Η επιχείρησή μας με την επωνυμία Μιχαήλ Τουφεξόγλου, με έδρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου αρ. 26, με ΑΦΜ 119890622 και ΔΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ και αριθμό ΓΕΜΗ 58875904000 στην οποία ανήκει ο παρών ιστότοπος («www.toufexoglou.com») δεσμεύεται απέναντί σας σεβόμενη την ιδιωτικότητά σας, να τηρεί και επεξεργάζεται το αρχείο των χρηστών της, πάντοτε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και υπό τη χρήση διαδικασιών ασφαλείας. Οι χρήστες της ιστοσελίδας αναγνωρίζουν και αποδέχονται τους όρους χρήσης και την τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων για τους σκοπούς για τους οποίους τα υποβάλλουν στο e-shop και αυτό γίνεται με δική τους συναίνεση, σύμφωνα με όσα παρατίθενται στη συνέχεια.
Εντούτοις, προς το σκοπό της απόλυτης διαφάνειας και της πλήρους ενημέρωσής σας σχετικά με τα ζητήματα λειτουργίας και με τον τρόπο συλλογής, και επεξεργασίας πληροφοριών από την επιχείρησή μας, σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα ακόλουθα:
α) Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε και πώς τις χρησιμοποιούμε
β) Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων
γ) Νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων
δ) Πρόσβαση τρίτων στα δεδομένα
ε) Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να ελέγξετε τις πληροφορίες σας
στ) Νομικό Πλαίσιο Λειτουργίας – Όροι χρήσεις και Επιφυλάξεις
ζ) Επικοινωνία με την επιχείρησή μας

α) Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε και πώς τις χρησιμοποιούμε

Η επιχείρησή μας συλλέγει προσωπικά δεδομένα μόνον για τους σκοπούς που εξυπηρετούν την εξυπηρέτηση των χρηστών της. H δυνατότητα συλλογής προσωπικών δεδομένων, λοιπόν, περιορίζεται μόνο σε όσους χρήστες:

– Έχουν κάνει παραγγελία
– Έχουν κάνει εγγραφή μέσα από την σελίδα του e-shop.

Το e-shop μας αποθηκεύει μόνο τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζεται για να διεκπεραιώσει μια παραγγελία (ονοματεπώνυμο, e-mail, αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία τιμολόγησης και στοιχεία παράδοσης των προϊόντων). Δε συλλέγουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Τα ως άνω συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο, e-mail, αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία τιμολόγησης και στοιχεία παράδοσης των προϊόντων), αλλά και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία, τα χρειαζόμαστε ανά περίπτωση και τα επεξεργαζόμαστε προκειμένου α) να διενεργούνται επιτυχώς οι παραγγελίες σας, β) να αποστέλλουμε τα εμπορεύματά μας σε εσάς, γ) για να επιλύσουμε παράπονα και να διεκπεραιώσουμε αιτήσεις πρόσβασης ή διόρθωσης δεδομένων δ) να εγγραφείτε στην υπηρεσία Newsletter.
Τα ανωτέρω στοιχεία αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απολύτως αναγκαίο για την επίτευξη των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν, υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο στον βαθμό που απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική και διατηρούνται στο αρχείο μας και χρησιμοποιούνται με τη δική σας συναίνεση που αποτελεί τη νομική βάση της επεξεργασίας, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητηθεί η διαγραφή τους κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα.
Ειδικότερα, κάθε χρήστης διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει ανά πάσα στιγμή την άμεση διαγραφή του και τη συνακόλουθη διαγραφή όλων των προσωπικών του δεδομένων που κοινοποίησε κατά τη διάρκεια της παραγγελίας από τις βάσεις δεδομένων της επιχείρησής μας, με e-mail προς τη διεύθυνση sales@toufexoglou.com υπό την προϋπόθεση ότι:

– Έχει σταματήσει να κάνει χρήση των υπηρεσιών του e-shop.
– Δεν υπάρχουν οικονομικές ή άλλες εκκρεμότητες αυτού προς την επιχείρηση.

i) Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό Δελτίο μας (Newsletter) και διαφημιστικά μηνύματα

Πέραν του σκοπού της διενέργειας παραγγελιών, διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και προς το σκοπό της περιοδικής αποστολής μέσω e-mail νέων σχετικά με την επιχείρησή μας, τα προϊόντα μας και τις προσφορές μας, μετά από δική σας συναίνεση και εγγραφή στη σχετική υπηρεσία Newsletter. Τονίζεται ότι, εάν είστε κάτω των 16 ετών, πρέπει να αποκτήσετε τη συγκατάθεση των γονέων πριν συνδεθείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην παραλαβή του ενημερωτικού δελτίου μας, ανά πάσα στιγμή με e-mail προς τη διεύθυνση sales@toufexoglou.com. Με την κατάργηση της εγγραφής σας από το ενημερωτικό μας δελτίο, ανακαλείται και η συγκατάθεσή σας για την τήρηση των στοιχείων σας και τα δεδομένα σας διαγράφονται.
Με την προϋπόθεση ότι μας έχετε παράσχει την σχετική συγκατάθεση σας ενδέχεται να λάβετε από εμάς, πέραν του Newsletter, διαφημιστικά μηνύματα, πάντοτε με περιεχόμενο συναφές προς τον σκοπό του ιστοτόπου μας.
Εάν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε σχετικά μηνύματα με προωθητικές ενέργειες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail προς τη διεύθυνση sales@toufexoglou.com.

ii) Μη προσωπικά δεδομένα – Δεδομένα περιήγησης

Πέραν των ανωτέρω, που αφορούν αποκλειστικά σε συλλογή προσωπικών δεδομένων, η επιχείρησή μας έχει τη δυνατότητα να συλλέγει για στατιστικούς και μόνον λόγους μη προσωπικά δεδομένα των χρηστών του e-shop.
Συγκεκριμένα, εάν επισκεφτείτε απλώς τον ιστότοπο (δηλαδή χωρίς να στείλετε οποιοδήποτε μήνυμα ή να διενεργήσετε κάποια παραγγελία ή να εγγραφείτε ως χρήστης), η επεξεργασία των δεδομένων σας περιορίζεται στα δεδομένα περιήγησης, δηλαδή τα ανώνυμα δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητο να σταλούν στον ιστότοπο για τη λειτουργία των υπολογιστών στους οποίους λειτουργεί ο ιστότοπος και των πρωτοκόλλων επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου.
Περαιτέρω, το e-shop χρησιμοποιεί cookies. Τα περισσότερα προγράμματα πλοηγών (browsers) δέχονται αυτόματα τα cookies. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης επιλέξει να απορρίπτει τα cookies, δεν θα μπορεί να έχει πλήρη πρόσβαση στις τεχνολογικές δυνατότητες της πλατφόρμας του e-shop. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του επισκέπτη του ιστοτόπου. Με τα cookies δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του υπολογιστή σας.
Τα cookies ταξινομούνται τυπικά σε cookies περιόδου λειτουργίας (cookies λειτουργικότητας) και σε μόνιμα cookies.
Τα cookies περιόδου λειτουργίας δεν παραμένουν στον υπολογιστή σας μετά την έξοδο από την τοποθεσία web ή το κλείσιμο της εφαρμογής app ή αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης.
Τα μόνιμα cookies είναι αυτά που παραμένουν στον υπολογιστή σας. Αυτό επιτρέπει στις διάφορες ιστοσελίδες να αναγνωρίσουν τον υπολογιστή σας, όταν ξανανοίξετε τον πλοηγό σας στο διαδίκτυο, ούτως ώστε η πλοήγησή σας να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη. Τα μόνιμα cookies μπορούν να διαγραφούν από τον ίδιο το χρήστη.
Tο site είναι δυνατόν να αξιοποιεί τα cookies για διαφόρους λόγους, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των εξής: Διεξαγωγή ερευνών για στατιστικούς λόγους ή/και για τη βελτίωση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site ή/και για να εκτιμάται η αποτελεσματικότητα του site.
Σημειώνεται ότι για την ολοκλήρωση κάθε παραγγελίας σας μας έχετε παράσχει ρητή συγκατάθεση για τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας, συμπεριλαμβανόμενης και τη χρήσης cookies.

β) Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Σχετικά με τη διατήρηση και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι χρησιμοποιούμε παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας δεδομένων για να φιλοξενήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε. Η επιχείρησή μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να διασφαλίζει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη και να συμμορφώνεται με τις διατάξεις περί ασφαλείας που προβλέπονται από τον νόμο για την αποφυγή απώλειας δεδομένων, παράνομης ή παράτυπης χρήσης δεδομένων ή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε δεδομένα, με ιδιαίτερη αλλά όχι αποκλειστική αναφορά στα άρθρα 25-32 του Γ.Κ.Π.Δ. Η μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων μέσω του διαδικτύου γίνεται με χρήση κρυπτογράφησης και συγκεκριμένα με πρωτόκολλο SSL (Secure Socket Layer).

γ) Νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα προσωπικά δεδομένα που μοιράζεστε μαζί μας, συλλέγονται, αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται, βάσει μίας ή περισσοτέρων από τις παρακάτω νομικές βάσεις :
– όπως απαιτείται για την εκπλήρωση των όρων χρήσης της ιστοσελίδας μας
– σύμφωνα με τη ρητή συγκατάθεσή σας, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε βάσει των δικαιωμάτων σας ανά πάσα στιγμή
– όπως απαιτείται για τη συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις
– όπως απαιτείται για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων, εκτός αν τα δικά σας συμφέροντα ή θεμελιώδη δικαιώματα ή θεμελιώδεις ελευθερίες που υπαγορεύουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων υπερισχύουν των εν λόγω συμφερόντων.

Συνεπώς, τα προσωπικά σας δεδομένα χαίρουν νόμιμης επεξεργασίας από την επιχείρησή μας τόσο κατά το στάδιο της συλλογής τους όσο και κατά την επεξεργασία τους, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 2016/679 (Γ.Κ.Π.Δ.) και του Ν. 4624/2019, καθώς και των διατάξεων των Ν. 2472/1997 και Ν. 3471/2006 που έχουν διατηρηθεί σε ισχύ.

δ) Πρόσβαση τρίτων στα δεδομένα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν εκχωρούμε, μεταβιβάζουμε, κοινοποιούμε ή διανέμουμε δεδομένα σε οιονδήποτε τρίτο χωρίς η συγκατάθεσή σας, παρά μόνο στις περιπτώσεις που σημειώνονται στην παρούσα Πολιτική.
Πρόσβαση στα δεδομένα έχουν μόνο μέλη του προσωπικού της επιχείρησής μας που πρέπει να επεξεργαστούν τα δεδομένα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Τα Δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιηθούν: σε θεσμικά όργανα, Αρχές, δημόσιους φορείς για θεσμικούς σκοπούς, όταν αυτό απαιτείται από το νόμο, καθώς και σε συνεργαζόμενους με την επιχείρησή μας επαγγελματίες και άλλα τρίτα μέρη και παρόχους που παρέχουν στην επιχείρησή μας εμπορικές, επαγγελματικές ή τεχνικές υπηρεσίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του ιστότοπου (π.χ. παροχή υπηρεσιών πληροφορικής) και για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και για την υποστήριξη της επιχείρησης στην παροχή των υπηρεσιών που ζητήσατε, πάντοτε στα πλαίσια της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και της παρούσας πολιτικής, στην τήρηση των οποίων δεσμεύονται και τα τρίτα μέρη που ενεργούν κατ’ εντολή μας.

ε) Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να ελέγξετε τις πληροφορίες σας

Σε κάθε περίπτωση εσείς έχετε τον έλεγχο για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Ειδικότερα με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ.) 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Ν. 4624/2019 αναγνωρίζονται και διασφαλίζονται τα ακόλουθα δικαιώματα σας:
-Δικαίωμα διαφανούς ενημέρωσης, ανακοίνωσης και ρυθμίσεις για την άσκηση των δικαιωμάτων σας (άρθρα 12, 13, 14 Γ.Κ.Π.Δ. και 31 Ν. 4624/2019). Πρόκειται για το δικαίωμα σας να ενημερωθείτε για τη διατήρηση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Στα πλαίσια των σχετικών δικαιωμάτων σας, σας παρέχουμε πλήρη ενημέρωση με την παρούσα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
-Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που έχουμε συλλέξει από εσάς (άρθρο 15 Γ.Κ.Π.Δ. και 33 Ν. 4624/2019)
-Δικαίωμα διόρθωσης των ανακριβών προσωπικών πληροφοριών που έχουμε για εσάς (άρθρο 16 Γ.Κ.Π.Δ.)
-Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη») των πληροφοριών που έχουμε σχετικά με εσάς (άρθρο 17 Γ.Κ.Π.Δ. και 34 Ν. 4624/2019)
-Δικαίωμα να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (άρθρο 18 Γ.Κ.Π.Δ.)
-Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων σας (άρθρο 20 Γ.Κ.Π.Δ.). Πρόκειται για το δικαίωμα να μεταφέρουμε τα δεδομένα σας σε άλλον πάροχο υπηρεσιών, είτε και σε εσάς αν το επιθυμείτε
-Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (άρθρο 21 Γ.Κ.Π.Δ. και 35 Ν. 4624/2019)
-Δικαίωμα ανάκλησης της ήδη δοθείσας συγκατάθεσης σας (άρθρο 7 Γ.Κ.Π.Δ.). Πρόκειται για το δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεση σας οποιαδήποτε στιγμή για επεξεργασία που γίνεται με βάση την συγκατάθεση. Η νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων σας δεν επηρεάζεται από την ανάκληση της συγκατάθεσης έως το χρονικό σημείο που αιτηθήκατε την ανάκληση. Για τον τρόπο της ανάκλησης αναφερόμαστε στο οικείο κεφάλαιο ανωτέρω.
-Δικαίωμα να προβείτε σε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή, ήτοι στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Αθήνα, Τ.Κ. 115 23, +30 210 6475600, complaints@dpa.gr, www.dpa.gr)

στ) Νομικό Πλαίσιο Λειτουργίας – Όροι χρήσεις και Επιφυλάξεις

i) Νομικό πλαίσιο παραγγελιών μέσω ιστοσελίδας

Κάθε παραγγελία που διενεργείται online μέσω της ιστοσελίδας της επιχείρησής μας, αποτελεί σύμβαση πώλησης από απόσταση. Η επιχείρησή μας τηρεί τις υποχρεώσεις που παρέχονται από το νόμο και ιδίως από το Ν. 2251/1994 και το Π.Δ. 131/2003, καθώς και τον Α.Κ., ιδίως παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διενέργεια παραγγελίας προϊόντων της επιχείρησής μας. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία χρειάζεστε πριν την παραγγελία. Έως την ολοκλήρωση της παραγγελίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν ακύρωσή της, με τους τρόπους επικοινωνίας που αναφέρονται στην παρούσα.

Η πληρωμή θα λαμβάνει χώρα με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση ή online πληρωμή.

Σχετικά με το χρόνο και το κόστος αποστολής των προϊόντων, θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

ii) Υποχρεώσεις και δικαιώματα

Δεσμευόμαστε ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων, όπως αυτά περιγράφονται, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Σε κάθε πώληση μέσω της ιστοσελίδας ισχύουν οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τα άρθρ. 534 επ. ΑΚ και το άρθρ. 5 Ν. 2251/1994.
Εμείς από την πλευρά μας υποχρεούμαστε να παραδώσουμε το προϊόν με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα. Στις περιπτώσεις που υφίσταται πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας με δική μας ευθύνη, δικαιούστε κατ` επιλογήν:
– να απαιτήσετε, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες
– να ζητήσετε μείωση του τιμήματος
– να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.
Στην ανωτέρω περίπτωση εμείς θα πραγματοποιήσουμε τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική δική σας ενόχληση.
Αν το προϊόν εξ ολοκλήρου ή σε μεγάλο μέρος καταστράφηκε ή χάθηκε ή χειροτέρεψε ουσιωδώς από τυχαίο περιστατικό, έχετε δικαίωμα μόνο σε μείωση του τιμήματος.
Τα δικαιώματά σας ως αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών.

iii) Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Σε περίπτωση αγορών μέσω της ιστοσελίδας μας, μπορείτε, εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών, να ζητήσετε να επιστρέψετε ένα προϊόν και να σας καταβάλλουμε το τίμημα, επικοινωνώντας μαζί μας είτε τηλεφωνικώς, είτε με email είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας, όπως αναφέρονται ανωτέρω, με τη δυνατότητα συμπληρώσεως και αποστολής του ειδικού εντύπου υπαναχώρησης. Σε περίπτωση που παραγγείλετε παρτίδα προϊόντων, η προθεσμία εκκινεί την στιγμή που θα παραλάβετε το τελευταίο προϊόν της παρτίδας. Μετά την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, οφείλετε να επιστρέψετε το προϊόν εντός 14 ημερών και θα λάβετε πίσω το καταβληθέν τίμημα στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Η υπαναχώρηση ασκείται χωρίς υποχρέωση αιτιολόγησης και χωρίς επιβάρυνση. Εξαιρούνται τυχόν πρόσθετες δαπάνες παράδοσης, στην περίπτωση που έχετε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλο από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που προσφέρεται και το άμεσο κόστος επιστροφής των αγαθών.
Το δικαίωμα υπαναχώρησής σας αποκλείεται μόνον στις περιπτώσεις που προβλέπονται ρητώς στο νόμο (άρθρ. 3ιβ Ν. 2251/1994), με ρητή αναφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:
– προϊόντα τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα
– προϊόντα σφραγισμένα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση
– προϊόντα τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία
Σε κάθε περίπτωση ευθύνεστε για τυχόν μείωση της αξίας των αγαθών μόνο ως αποτέλεσμα της διαχείρισης των προϊόντων άλλης πλην εκείνης που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών.

iv) Παροχή εγγύησης

Για όσα προϊόντα εισάγονται από την επιχείρησή μας προς το σκοπό της πώλησης, σας παρέχουμε εγγύηση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται ειδικώς στην περιγραφή κάθε προϊόντος. Αν δεν ορίζεται κάτι διαφορετικό στην αναλυτική περιγραφή κάθε προϊόντος, παρέχουμε για τα προϊόντα που αυτό δηλώνεται, εγγύηση ενός έτους, υπό την έννοια ότι εγγυόμαστε, στην περίπτωση ύπαρξης ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας ή βλάβης, την ολοκληρωτική επισκευή του προϊόντος ή ακόμη και την ολοκληρωτική αντικατάσταση του εάν αυτό κριθεί από την παραγωγό εταιρία απαραίτητο χωρίς καμία απολύτως χρηματική επιβάρυνσή σας, πλην του κόστους μεταφοράς του προϊόντος.
Προϋπόθεση για την εγγύηση είναι να έχετε ακολουθήσει τους ενδεδειγμένους τρόπους λειτουργίας του προϊόντος και τις οδηγίες χρήσης αυτού και να μην έχετε προκαλέσει εσείς τη βλάβη. Η εγγύηση δεν καλύπτει τις περιπτώσεις που δεν υφίσταται ελάττωμα του προϊόντος ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας και η όποια βλάβη οφείλεται σε φυσιολογική φθορά, αμέλεια του χρήστη ή τυχηρό γεγονός. Ενδεικτικά, η εγγύηση δεν καλύπτει τις ακόλουθες περιπτώσεις, στο μέτρο που συνάδουν με τη φύση του προϊόντος:
– Φυσιολογική φθορά προϊόντος
– Ανταλλακτικά που φθείρονται φυσιολογικά κατά την χρήση
– Βλάβη που προκλήθηκε κατά την μεταφορά
– Βλάβες που προκλήθηκαν από διακοπή ρεύματος, απώλεια φάσης, η αυξομείωση τάσης, ή τροφοδοσία τάσης διαφορετικής από την ενδεικνυόμενη.
– Χρήση όχι σύμφωνη με τον προορισμό και τις προδιαγραφές του μηχανήματος
– Βλάβη που δημιουργείται από λανθασμένη χρήση του μηχανήματος (που δεν είναι σύμφωνη με τις οδηγίες χρήσης του)
– Βλάβη που προκλήθηκε από χρήση ανταλλακτικών ή εξαρτημάτων που δεν κατασκευάζονται από τον κατασκευαστή ή βλάβη που έχει προκύψει από επισκευή που πραγματοποιήθηκε από μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία των αντιπροσωπειών
– Βλάβη που προκλήθηκε από ατύχημα, φωτιά, ακραία καιρικά φαινόμενα, κλπ.
– Βλάβη που προκλήθηκε από αμέλεια ή κακή αποθήκευση και διατήρηση ενός μηχανήματος
– Βλάβη που προκλήθηκε από κακή συναρμολόγηση του μηχανήματος
– Βλάβη που έχει προκύψει από κακή ή λανθασμένη ρύθμιση διαφορετική από τις οδηγίες ρυθμίσεων του εγχειριδίου χρήσης
– Βλάβη ή κακή λειτουργία που έχει προκύψει από πλημμελή καθαρισμό του μηχανήματος από σκόνη, λάδια, κ.λ.π., καθώς και βλάβη που έχει προκύψει από επαφή του μηχανήματος με χημικά υγρά, ή βλάβη από υγρασία, διάβρωση.

Για τη χρήση του δικαιώματος εγγύησης θα πρέπει να διατηρείτε το αποδεικτικό αγοράς του προϊόντος.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η ανωτέρω εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη τη διάρκειά της ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. Αν κατά τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης το αγαθό εμφανίσει κάποιο ελάττωμα και ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής του υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες, δικαιούστε να ζητήσετε την προσωρινή αντικατάστασή του για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή.

Σημειώνουμε ότι δεν παρέχουμε εμείς εγγύηση στις περιπτώσεις που αυτή παρέχεται απευθείας από τον παραγωγό ή από την επιχείρηση που επιθέτει στο προϊόν τα λογότυπά της εμφανιζόμενη ως παραγωγός ή τον εισαγωγέα του προϊόντος. Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες σχετικά με την παροχή εγγύησης αναφέρονται αναλυτικά για κάθε προϊόν στην περιγραφή του.

Η παροχή εγγύησης και τα από αυτήν απορρέοντα δικαιώματα δε θίγουν τα λοιπά δικαιώματά σας ως αγοραστή από τα άρθρα 534 επ. ΑΚ και από το Ν. 2251/1994.

Τέλος, σας δηλώνουμε ότι σχετικά με τα προϊόντα που εμπορευόμαστε η επιχείρησή μας έχει τη δυνατότητα παροχής τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και την επισκευή τους, καθώς και τη δυνατότητα προμήθειας ανταλλακτικών και άλλων αγαθών που απαιτούνται για τη χρήση τους, σύμφωνα με τον προορισμό τους, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) ετών από την αγορά.

v) Επιφυλάξεις

Η παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας από την επιχείρησή μας online ή τηλεφωνικώς τελεί υπό την επιφύλαξη της ορθότητας και πληρότητας των στοιχείων που εσείς θα εισάγετε στη φόρμα επικοινωνίας ή θα κοινοποιήσετε στην επιχείρησή μας.

Τονίζουμε ότι οι χρήστες ευθύνονται αποκλειστικά για τυχόν καταχώρηση προσωπικών δεδομένων τρίτων προσώπων στο e-shop χωρίς σχετική εξουσιοδότηση/συγκατάθεση, καθώς και για την υποβολή ψευδών, αναληθών ή ανακριβών στοιχείων και δεδομένων με σκοπό την εξαπάτηση ή παραπλάνηση.

Επιπλέον, σας δηλώνουμε ότι περίπτωση δυσλειτουργίας του λογισμικού και δεδομένου ότι κάθε λογισμικό αποτελεί προϊόν ανθρώπινης διάνοιας, η επιχείρησή μας δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία πιθανόν προκύψει στα συστήματά πρόσβασης και επεξεργασίας των επισκεπτών ή εγγεγραμμένων χρηστών. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η παραγγελία σας online ή έχει γίνει κάποιο σφάλμα σε αυτήν, η επιχείρησή μας δύναται να την διεκπεραιώσει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο και να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια.

Όλο το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της επιχείρησής μας και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Ομοίως τα σήματα, λογότυπα και τα διακριτικά γνωρίσματα που αποτυπώνονται στα προϊόντα της επιχείρησής μας, προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις.

Η επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, ενημερώνοντας τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω της ιστοσελίδας του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Alternative Dispute Resolution στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν έχετε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποιήσατε από την ιστοσελίδα μας και διαμένετε στην Ε.Ε. μπορείτε να απευθυνθείτε στον ιστότοπο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage για εξωδικαστική διευθέτηση της διαφοράς.

Για τη δικαστική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς από τη λειτουργία του e-shop και του ιστοτόπου της επιχείρησής μας αρμόδια είναι τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

ζ) Επικοινωνία με την επιχείρησή μας

Για κάθε ζήτημα που αφορά στην παρούσα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αφορά στη λειτουργία της επιχείρησής μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία:

Μιχαήλ Τουφεξόγλου
Ελ. Βενιζέλου αρ. 26, 56224, Εύοσμος Θεσσαλονίκης
Τηλ.: 2310 66 16 04
E-mail: sales@toufexoglou.com

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ιστοτόπου (www.toufexoglou.com).